Tvaroh a jeho benefity.

Tvaroh je pro člověka kvalitní příjem bílkovin, který zasytí na několik hodin. Tvaroh se vyrábí z kravského mléka, které je bohaté na vápník. Jeho benefity jsou třeba, zlepšují pokožku, nehty a vlasy. Pomůže při hubnutí a má široké léčebné účinky.

Obsah vitamínu a minerálu a látek.

Bílkoviny | Sacharidy | Tuk | voda | Betakaroten | Kyselinu pantotenovou | kyselinu listovou | Železo | Vápník | Fosfor | hořčík | Draslík | Cholin | Fluorid | Sodík | Selen | Měď | Zinek | Omega-3 kyseliny | Omega-6 kyseliny | Vitamin A | Vitamin B | Vitamin E | Vitamin D |

Optimální denní příjem vápníku.

SkupinaDenní příjem vápníku v mg/den
Děti 1- 5 let 800
Děti 6- 10 let 800 – 1 200
Dospívající 11- 24 let 1200- 1500
Muži 25-65 let 1000
Muži nad 65 let 1200 -1500
Ženy 25-50 let 1000
Ženy nad 50 let 1200 -1500
Ženy těhotné a kojící1 200 – 1500

Léčivé účinky tvarohu.

  • Je vhodný při redukční dietě, zasytí na několik hodin.
  • Lze jej využít na masku na obličej, jelikož má hydratační a regenerační schopnosti.
  • Tvaroh má vysoký obsah mléčných bílkovin, které přispívají k růstu svalové hmoty.
  • Pomáhá při zánětech.
  • Ulevuje od bolesti kloubů.
  • Podporuje trávení a urychluje metabolismus.
  • Zlepšuje pravidelnou stolici a čištění trávicího traktu.
  • Regeneruje a pomáhá budovat svalstvo.
  • Tvarohový zábal lze použít při angíně, vhodný je i na bolest kloubů, šlach a svalů.
  • Funguje jako prevence před osteoporózou a snižuje kyselost vysoké pH v žaludku.
  • Zlepšuje kvalitu pokožky, nehtů a vlasů a vyživuje kosti, klouby a zuby.
  • Snižuje vysoký cholesterol v krvi a působí jako prevence před kardiovaskulárními chorobami.

Typy tvarohu.

Na našem trhu se vyrábí několik variant tvarohu, a to měkký/tvrdý tvaroh. Postup výroby, u měkkého tvarohu se mléko sráží kyselinou mléčnou + se použije syřidlo, tím docílíme měkkého tvarohu, a když vynecháme syřidlo, tak nám vznikne tvrdý tvaroh.

Tvaroh dělíme podle tučnosti mléka, a to na odtučněné 0,1% tuku, nízkotučné do 1% tuku, polotučné kolem 5% tuku a tučné je nad 5% tuku.

Zajímavosti o tvarohu.

Nejvíce zastoupení má v tvarohu z minerálních látek vápník, jeho množství je 250 mg na 100 g tvarohu. Vápník z tvarohu je dobře vstřebává díky tomu, že obsahuje mléčný cukr tedy laktózu, který se mění na kyselinu mléčnou, ta zvyšuje vstřebávání vápníku. Vstřebatelnost vápníku z mléka a mléčných výrobků je 20 až 40 %, záleží na množství přítomné laktózy, fosforu a vitaminu D.

Tvaroh díky množství látek dokáže hydratovat a regenerovat pokožku, můžete si tedy vyrobit levnou pleťovou masku.

Plnohodnotné bílkoviny.

Tvaroh jako takový obsahuje plnohodnotné bílkoviny, která obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, i ty, které si samo tělo nedokáže vytvořit. proto je nezbytné je přijímat potravou každý den. Nejvíce je v tvarohu zastoupeny bílkovina kasein. Samotný kasein je pro lidský organismus důležitý, jelikož pozitivně působí při ochraně jaterních buněk, ovlivňuje růst člověka a podporuje mozkovou činnost. Bílkoviny plní funkci v našem těle stavební – stavbu svalové hmoty, kůže, vlasů, hormonů, enzymů, podílí se na obranyschopnosti organismu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 4000 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Také by se vám mohlo líbit