Pomazánka z červené řepy a jogurtu

Vyzkoušejte pomazánku z červené řepy, kterou můžete namazat
na jakýkoli druh pečiva. Červená řepa obsahuje v hojném množství betanin, který brání rozvoji kornatění tepen a podporuje činnost jater.
Pomáhá čistit tělo a podporuje činnost mozku. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky.
Náročnost: snadné
Doba přípravy: do 15 minut
Počet porcí: 4
Červenou řepu oloupeme a očistíme. Předehřejeme si troubu na 250 °C a vložíme oloupanou řepu a po upečení nastrouháme nahrubo . Připravíme si jogurt a smícháme ho s nasekanou mátou, octem a zakápneme olejem. Dotáhněte chuť kapkou octa a osolte, opepřete .Necháme to 3 hodiny chladit .
Jaké budeme potřebovat ingredience:
Dva kusy středně velké řepy, sůl a pepř. Tři sta gramů bílého řeckého jogurtu a lžíce červeného vinného octa.Trošku oleje a domácí čerství pečivo k podávání.